Skicka offertförfrågan

Uterumspartier

GLASPARTIER FÖR UTERUM & VINTERTRÄDGÅRD

 

Hitta det glasparti som passar dig och dina mått. Med 30års erfarenhet och kunskap av glas klarar vi av att lösa även de mest komplicerade konstruktionerna. Med hjälp av våra offerter och ritningar löser vi tillverkning av dina måttanpassade uterumspartier.


 

VÅRA GLASSYSTEM:

Solo enkelglassystem >

– Twin Light Semi-isolerglassystem

– Twin Isolerglassystem

– Twin+ Isolerglassystem

– Expo Wood Trä-Aluminiumpartier

 

GLASPARTIER SOMMAR & FÖRLÄNGD SOMMAR | SOLO ENKELGLASSYSTEM
-Flexibelt system som passar alla!

Ur serien Solo Sommarträdgård finner du ett komplett system glaspartier för inglasning av uterum och verandor. Allt från skjutbara dörrar och fönster till fasta gavelspetsfönster, eller vädringsluckor. Solopartierna är avsedda för inglasningar av uterum och altaner för sommar- och förlängd sommarsäsong.

Partierna består av 4mm enkelglas samt underhållsfria aluminiumprofiler. Dessa löper tyst på kullagrade hjul och kan kombineras enligt önskemål på spårprofilerna. Borstlist runt hela konstruktionen stoppar effektivt vin, drag och irriterande metalljud. Vid stängning hakar dörrarna i varandra med hjälp av de intilliggande dörrprofilerna. Dessa profiler fixerar även dörrarna i rätt läge, samt förstärker konstruktionen ytterligare mot vindtryck. Gummilister runt glasfyllningen förhindrar en läckande konstruktion och undviker skallrande rutor.

I inglasningssystemet för skjutbara partier ingår dörrar eller fönster, spårprofiler, vertikala avslutningsprofiler, snäpplåshandtag och monteringsskruv. Hakregellås väljes som extra tillbehör. Skjutpartierna måttanpassas alltid efter dina karmöppningsmått.

Se hela sortimentet av Solo Enkelglassystem >

 

 

uterum limträstomme expodul sommar inglasning solo enkelglassystem

 


 

GLASPARTIER VÅR & HÖST | TWIN LIGHT ISOLERGLASSYSTEM
– Robusta partier av hög kvalité

Twin Light är ett gediget Vår & Höst-system som är framtaget ur vårt vinterträdgårdsystem Twin. Detta ger prisvärda glaspartier med god isoleringsförmåga till ett bättre pris. Ur serien Twin Light finner du ett komplett system av glaspartier för inglasning av uterum och verandor. Allt från skjutbara fönster och dörrar till fasta gavelspetsfönster och vädringsfönster. Detta system är med oisolerade profiler tillsammans med isolerglasfyllningar.

Karmprofiler för Twin Light levereras lösa. Detta gör att partiet kan ta upp toleranser, vilket leder till att eftertätning och lister runt karmen inte behövs. Karmöppningen ska därmed färdigställas innan Twin Light-montaget påbörjas. Anslutningssmygar skall inte användas.

Aluminiumsystemet finns som standard i vitt, svart och silvergrått lackerat utförande. Dessutom finns ytterligare 180 färger enligt RAL-skalan mot en tilläggskostnad. Det finns skjutbara eller olika fasta partier, som sedan kombineras till önskad funktion och utseende. Fyllningen består av 20mm isolerglas D4-12.

Se hela sortimentet för Twin Vinterträdgårdssystem >>

 

uterum vinterträdgård isolerglaspartier limträstomme

 

 


 

GLASPARTIER VINTER | TWIN ISOLERGLASSYSTEM
– Glaspartier för vinterträdgård med brutna köldbryggor i dörrar och väggprofiler.

Twin isolerglassystem används till inglasningar av uterum och vinterträdgårdar, perfekt för året runt bruk. Klinkergolv med golvvärme är ett bra alternativ till dessa partier. Varje lucka består av dubbla ställbara boogiehjul. Skjutpartiet rullar på en låg, oisolerad spårskena.

Aluminiumsystemet finns som standard i vitt, mattsvart och silvergrått lackerat utförande. Dessutom finns ytterligare 180 färger enligt RAL-skalan mot en tilläggskostnad. Du finner skjutbara partier eller olika fasta partier, som sedan kombineras till önskad funktion och utseende. Fyllningen består av 20mm isolerglas D4-12.

Isolerglassystemet Twin består av isolerade aluminiumprofiler med brutna köldbryggor ihop med isolerglas. Karmprofiler levereras lösa. Detta gör att partiet tar upp toleranser, vilket leder till att eftertätning och lister runt karmen inte behövs. Karmöppningen ska därmed färdigställas innan montaget påbörjas och eftermonterade fogar och smygar ska inte användas.

Våra svensktillverkade vinterisolerade glaspartier kan med enkla medel anpassas så att de blir en naturlig förlängning av din fastighet. Vinterträdgården är en god investering för dig som villaägare. Oavsett vart du bor i landet kommer din vinterträdgård med all sannolikhet att öka fastighetsvärdet. Naturligtvis ger den också utdelning i form av rent estetiska värden.

Inspireras av andra – Twin isolerglassystem >

 

twin isolerglassystem vintertradgard

 

 


 

GLASPARTIER VINTER+ | TWIN+ ISOLERGLASSYSTEM
– Bättre isolerande egenskaper med brutna köldbryggor i hela systemet.

Twin+ systemet används till inglasningar av uterum och vinterträdgårdar, perfekt för året runt bruk. Klinkergolv med golvvärme är ett bra alternativ till dessa partier. Systemet består av isolerade aluminiumprofiler med brutna köldbryggor, även i spårskenor, ihop med isolerglas.

Karmprofiler levereras lösa, som gör att dessa kan ta upp toleranser, vilket leder till att eftertätning och lister runt karmen inte behövs. Karmöppningen ska därmed färdigställas innan Twin+ montaget påbörjas och anslutningssmygar ska därför inte användas.

Aluminiumsystemet finns som standard i vitt, mattsvart och silvergrått lackerat utförande. Dessutom finns ytterligare 180 färger enligt RAL-skalan mot en tilläggskostnad. Det finns skjutbara eller olika fasta partier, som sedan kombineras till önskad funktion och utseende. Fyllningen består av 20mm isolerglas D4-12.

Rita ditt glasparti i 3D >

 

svart uterm med isolerglaspartier expodul inspira design

 


 

EXPO WOOD TRÄ- ALUMINIUMSYSTEM

Expo Wood Trä-Aluminiumsystem är ett träsystem med aluminiumbeklädning på utsidan med ett karmdjup på 95mm. Glaset som ingår är ett 24mm D4-16 isolerglas.

Systemet är komplett och kan anpassas som skjutparti, fast parti, fast parti med vädringslucka, altandörr samt gavelspetsfönster. Expo Wood95 utgör perfekta förhållanden för året runt-bruk ihop med vår förstärkta limträstomme Vinterträdgård+.

Se hela sortimentet – Expo Wood >

 

expo wood95 glaspartier vinterträdgård

 

Vill du veta mer? Kontakta oss! >