Skicka offertförfrågan

Tips & råd

Läs om våra bästa uterumstips inför ditt kommande bygge! Här listar vi bra råd om vad du kan behöva tänka på innan du börjar bygga, till våra smartaste knep när det kommer till styling och underhåll.

Har du fler frågor eller bara vill snacka uterum med oss? Kontakta då vår kunniga personal för att få veta allt du behöver veta om uterum!    Kundservice >

uterumsguide 3D verktyg

Bygg måttanpassat!

Valfrihet är en självklarhet. När ett uterum byggs behövs anpassningar både till hus och trädgård. Bredd, höjd, djup och taklutning kan därför behöva måttanpassas efter dina förutsättningar för att få ett riktigt bra resultat. Estetiska anpassningar i form av brutna hörn och eventuell dimensionering av stommen beslutas efter önskemål.

Vill du glasa in en redan befintlig stomme kan vi enkelt hjälpa dig med helt skräddarsydda glaspartier för alla säsonger.

uterum uterumstips sparskena trall

Uterumstips!

Ett litet tips när du bygger uterum med skjutpartier är att bygga ner spårskenan trallen. Med detta knep får du ett tröskelfritt resultat och ger ett öppet intryck till ditt uterum.

Mått för spårskenor:
Solo enkelglasparti – B:2-del 38mm, 3-del 88mm, 4-del 113,5mm, H:25mm
Twin isolerglasparti – B:2-del 89,2mm, 3-del 131,8mm, H:25mm
Twin+ isolerglasparti – B:2-del 95,2mm, 3-del 137,8mm, H:42,5mm

glaspartier sommar

Enklare uterumsregler

Om uterummet är fristående och följer friggebodsreglerna, det vill säga max 15m2 samt max 3m hög, räcker det med en bygganmälan för uterummet. Detsamma gäller när uterummet kan bli ett Attefallshus. Då menas en fristående komplementbyggnad på upp till 25m2 med en maximal nockhöjd på 4m. Det är även tillåtet att bygga till huset 15m2 med endast en bygganmälan. Många rum hamnar inom dessa mått. Skulle uterummet bli större krävs ett bygglov.

uterum enkel montering

bygglovstjanst_soka-bygglov_info

Bygglov för uterum?

Vi sammarbetar med bygglovstjänst.se där du enkelt får hjälp med din bygglovsansökan.

Om Bygglovstjänst.se:

“Bygglovstjänst är navet mellan ditt bygglov, kommunen och handlingarna som krävs. Vi har koll på plan- och bygglagen så väl som kommunens regleringar. 

Med vår specialistkompetens hjälper vi dig med bygglov var du än befinner dig på landet.”

expodul broschyr 2019

Broschyr Uterum & Inglasningar

Ta en kik i vår nya broschyr. Där hittar du hela vårt sortiment och förhoppningsvis blir inspirerad till att skaffa ditt nya rum för livskvalité – i kontakt med naturen.

uterum sadeltak vinterträdgård limträstomme

Vi hjälper dig i ditt byggprojekt!

Vi kan ge en bra projektstart för era uterumstankar. Till en början kan det vara svårt att veta hur stort uterum man vill ha, om det får plats eller hur stor takvinkel man vill ha osv. Om ni ger oss några grundmått kan vi presentera ett första ritningsförslag. Där efter är det enklare att justera exakt efter era förutsättningar och önskemål. Er ritning följer med hela vägen fram till en sista offert/order.

uterum pulpettak brf thor barnarp

Grund till uterum

Grunden kan utformas på många olika sätt beroende på krav av design och isoleringsförmåga. Det kan vara en grund med regelverk och trallvirke, liggande betongplintar eller en isolerad betongsula med golvvärme och klinkerplattor. När vi tillsammans med er skapar ert uterum, anpassar vi konstruktionen efter tänkt grund. Måttanvisningar för grunden följer med uterummet för enklaste montage.

färgkarta RAL kulörer glaspartier

Sätt färg på dina glaspartier!

Vi erbjuder hela Ral-kartan mot ca. 15% tillägg, vilket gäller för inglasningar till ett normalstort uterum. Detta för att du ska kunna utforma ett personligt uterum med glaspartier med unik kulör. På så sätt kan du matcha aluminiumprofilernas lack med din villa, eller klä dem i din favorit färg.

Som standardval kan du välja mellan vit,grå och svart utan extra kostnad. Dessa finns som val för hela Twin och Solo systemen.

Obvservera att skärmfärg kan skilja sig mot verklig kulör.

Share