Skicka offertförfrågan

Tips & Råd Uterum

Här har vi på Expodul Uterum listat de tips & råd vi finner är användbara inför ett köp av uterum. Vi tar upp allt ifrån att bygga måttanpassat uterum till underhåll och styling av ditt nya inglasade uterum.

Har du fler frågor eller bara vill snacka uterum? Kontakta oss på Expodul Uterum!
Kundservice >>

uterum vinterträdgård isolerglaspartier limträstomme på ett grått enplanshus

Bygg måttanpassat uterum

Valfrihet är en självklarhet. När ett uterum byggs behövs anpassningar både till hus och trädgård. Bredd, höjd, djup och taklutning kan därför behöva måttanpassas efter dina förutsättningar för att få ett riktigt bra resultat. Estetiska anpassningar i form av brutna hörn och eventuell dimensionering av stommen beslutas efter önskemål.

Vill du glasa in en redan befintlig stomme kan vi enkelt hjälpa dig med helt skräddarsydda glaspartier för alla säsonger.

Flera uterum med pulpettak hos BRF Thor Barnarp

Grund till uterum

Grunden kan utformas på många olika sätt beroende på krav av design och isoleringsförmåga. Det kan vara en grund med regelverk och trallvirke, betongplintar eller en isolerad betongsula med golvvärme och klinkerplattor. Varesig du vill bygga på ett befintligt trallgolv eller bygger nytt är det viktigt att tänka på att stommen får bra stöd underifrån. Därför är det bra om du vet uterummets mått innan du sätter igång med grunden.

Bild på limträstommar på Expoduls uterums lager

Skötselråd | Limträstomme

För att kunna njuta av sitt uterum under många år finns det en del att tänka på. Limträ påverkas av väder och vind likt alla organiska material så det gäller att lägga en bra grund från början. Det vi alltid rekommenderar är att man först och främst fuktsäkrar samtliga stolpar. När det kommer till val av färg bör du se till: 

-UV-beständighet
-Täckningsförmåga

uterum uterumstips sparskena trall

Tröskelfritt resultat ett hett uterumstips!

Ett litet tips när du bygger uterum med skjutpartier är att bygga ner spårskenan trallen. Med detta knep får du ett tröskelfritt resultat och ger ett öppet intryck till ditt uterum. Ta del av mått för spårskenor för våra inglasningar i dess produktblad under dokumentbanken.

uterum friggebod attefallshus fristående stomme svart

Uterum som Friggebod eller Attefallshus

FRIGGEBOD
Om uterummet är fristående och följer friggebodsreglerna, det vill säga max 15kvm  samt får ej överstiga husets nockhöjd alt. maxhöjd på 3m. Då räcker det med en bygganmälan för uterummet.

ATTEFALLSHUS
Detsamma gäller när uterummet kan bli ett Attefallshus. Då menas en fristående komplementbyggnad på upp till 25kvm med en maximal nockhöjd på 4m.

Kontakta gärna byggnadsnämnden i din kommun innan du börjar bygga. De kan svara på om du får uppföra en Friggebod eller Attefallshus på den plats och på det sätt som du har tänkt dig.

Expodul uterum säljare i utställningen

Expodul hjälper dig i ditt byggprojekt!

Vi har sedan start arbetat med måttanpassade lösningar till har vi stor kunskap och erfarenhet av skräddarsydda uterum och inglasningar.

Till en början kan det vara svårt att veta hur stort uterum man vill ha, om det får plats eller hur stor takvinkel man vill ha osv. Om ni ger oss några grundmått kan vi presentera ett första ritningsförslag. Där efter är det enklare att justera exakt efter era förutsättningar och önskemål. Er ritning följer med hela vägen fram till en sista offert/order.

Har du frågor och behöver vägledning till din uterumsdröm? Hör av dig, vi hjälper dig gärna!

läs brochyren expodul uterum

Broschyr Uterum & Inglasningar

Ta en kik i vår nya broschyr! Där hittar du hela vårt sortiment och inspiration till uterummet du alltid drömt om. Öka din livskvalitet i kontakt med naturen och skaffa ditt nya uterum redan idag! 

 

Share