Skicka offertförfrågan

Vad är ett Orangeri?

Vad är egentligen ett Orangeri, och hur använder man det? Låt oss guida dig genom begreppet Orangeri!

orangeri video thumbnail vinter

Orangeri - En hybrid mellan växthus & uterum

Orangeri är ett nytt koncept av fristående uterum utformad i en klassisk tappning med inslag av New England-design men med en nordisk minimalism i sin konstruktion. Man skulle kunna säga att Orangeriet är vår nya hybrid mellan uterum och växthus. Där finns plats för odling, fikastunder eller sena middagar med släkt och vänner. Kan det bli bättre än att få sitta ute i naturen med kaffekoppen, trotts att det regnar?

Expodul Uterums Orangeri

Vår idé med detta rum, oavsett modell/säsong ska kunna ha bra vädringsegenskaper i form av öppningsbara skjutfönster eller vädringsluckor. Orangeriet har även en väl genomarbetad konstruktion med en stabil limträstomme med smarta urjackningar
samt kvalitativa glaspartier och tak. Vi erbjuder tre storlekar i samtliga säsonger, 15kvm, 20kvm och 25kvm.

Vi tillverkar även alla delar i vår fabrik på det Småländska Höglandet, allt ifrån limträstommen till grepphandtagen på dina skjutpartier.

expodul-uterum_orangeri_sommar_25kvm_rendering

Användningsområden för Orangeri

Då vår tillverkning är uppbyggd av ett måttanpassat koncept är det möjligt att kombinera limträstommen med valfri inglasning och tak beroende på dina önskemål. Välj mellan Sommar, Förlängd Sommar, Vår&Höst eller Vinter-säsong samt den storlek som passar dina förutsättningar.

Ofta räcker Sommar eller Förlängd Sommar-säsong långt för den som vill ha ett trevligt rum i trädgården att vistas i under sen-sommarkvällar mm. Men för den som önskar ett uppvärmt rum längre in på säsongen är Vår&Höst eller Vinter-säsong med 2-glas att föredra.

orangeri uterum växthus vinter

Orangeri året runt

När du väljer isolerglas till detta rum utrustas Orangeriet med vårt Twin Light system för Vår&Höst-säsong eller Twin för Vinter-säsong. Till dessa två säsonger används istället en innanliggande spröjs vilket gör att endast en glaskasset per lucka behövs.

Till Twin-serien ingår ett 20mm D4-12 argon dubbelhärdat isolerglas med innanliggande korsspröjs vilket endast ger en glaskasset per lucka. Det som också skiljer sig när man väljer isolerglas till Orangeriet är att dubbeldörrarna byts ut mot ett skjutparti med dubbla hakregellås.

expodul uterum showroom forserum vinterträdgård inglasning pulpettak

Välkommen till vårt Showroom

Välkomna att ta en titt i vårt Showroom i Forserum för att känna och klämma på Orangeriet. Rummet som visas är av modellen 15kvm Sommar med 8mm glastak. Här kan du enkelt få en uppfattning om storlek, se hur stommen är uppbyggd mm. Ta gärna med din snickare så bjuder vi på en kopp kaffe.

Share