Skicka offertförfrågan

Uterumsprojektet blev en succé

Den 12 augusti besökte vi detta unika projekt i utkanten av Jönköping. Självklart tog vi med kameran och förevigade denna vinterträdgård. Läs mer om byggprocessen och se resultaten av denna lyckade fotografering!

expodul_uterum_pulpet_glastak

Komplett vinterträdgård - Från början till slutresultat

Följ med genom hela byggprocessen och läs kundens tankar om projektet samt se alla fina bilder från slutresultatet nedan.

Drömmer du om ett uterum? Hör av dig till oss så lämnar vi gärna en offert efter dina önskemål.

expodul_uterum_pulpet_glastak

Från skiss till färdigt uterum

”Allt började med att vi en sommar var på Gotland och besökte olika orangerier, där väcktes vår vision om vårt uterum. Vi åkte hem och började rita, vi ville ha ett rum inne men med mycket utekänsla.”

Med enkla metoder kan du som kund visualisera din idé för att lätt kunna få en bild av det färdiga resultatet. Här kan du leka med färg och form, för att komma fram till det du faktiskt vill ha. Har man inte tillgång till ett 3D program själv, finns ett smart 3D-verktyg för dig att använda direkt här på vår hemsida!

expodul_uterum_pulpet_glastak

En idé blir startskottet till en uterumsdröm

”Uterummet skulle inte stänga flödet i huset och vardagsrummet innanför fick inte bli mörkt. Detta landande i ett glastak med samma taklutning som det befintliga huset, detta för att uterummet skulle kännas mer som en del av huset än ett uterum.”

I det tidiga stadiet av att bygga ett måttanpassat uterum är det viktigt att sätta sig ner och lista viktiga punkter med attribut som är viktiga för dig. Här hjälper vi dig om så behövs med bra lösningar och fördelaktiga val av glasparti-kombinationer mm.

expodul_uterum_pulpet_glastak

Under byggprocessen

Kunden monterade uterummet själv, vilket inte är några större svårigheter med lite byggkunskap i bagaget. Vår limträstomme är utformad på ett sätt där alla delar får sin exakta placering. Stommen förbereds med urjackningar och vinkelkap för att underlätta montering. Vill du hellre anlita en erfaren snickade rekommenderar vi gärna en återförsäljare i ditt närområde.

expodul_uterum_pulpet_glastak

Unikt uterum med murad gavelvägg

”Vi valde att docka uterummet med en murad vägg och inbyggd kamin för att få en lite ny känsla på huset och för att de skulle bli en snygg inredning.”

Något vi värdesätter mycket är att värna om det befintliga husets linjer och arkitektur. Här hade kunden en väl genomtänkt idé om hur de ville förlänga deras hem med ett rum som är luftigt och som man vill umgås i. Genom att även välja att sätta in en kamin höjer mysfaktorn och samtidigt gör rummet mycket inbjudande.

expodul_uterum_pulpet_glastak

Vinterträdgård skapar möjligheter

Att bygga en vinterträdgård är lika mycket en investering för hemmet, som det är en garanti för ett nytt favoritrum hemma. Kunden har här gjort ett ordentligt arbete och skapat mer än en ny plats att vara på. Nu binder uterummet ihop de båda uteplatserna, vilket ger ett härligt flöde genom trädgården. Här skapas även möjligheter till att ha en skön plats för morgonkaffet likaså kvällsdrinken med vännerna.

expodul_uterum_pulpet_glastak

Måttanpassade isolerglaspartier

På norrsidan av uterummet har kunden valt fasta isolerglaspartier. Dessa måttanpassas efter de unika karmmåtten och tillverkas med önskat antal delningar. I det här fallet valde även kunden en integrerad slagdörr för att enkelt kunna ta sig ut på trädgårdens baksida.

expodul_uterum_pulpet_glastak

Vikpartier för Vinterträdgård

”Vi valde även ett vikväggs parti istället för skjutpartier som vi är så nöjda över, för då blir det verkligen som om man sitter ute fast ändå inne.”

På uterummets södra sida, ut mot altanen valde kunden ett isolerat vikparti för att utnyttja det mesta av ytan på bästa sätt.

En ljus och rymlig uterumsmiljö från Expodul Uterum med ett pulpettak av glas. Dagsljuset strömmar in genom det genomskinliga taket och fyller rummet med naturligt ljus. En blå himmel är synlig genom glastaket.

Isolerat glastak för uterum

I och med att uterummet är utformat med en murad yttervägg ville kunden maximera dagsljuset och valde därför ett glastak. Detta ger ett behagligt ljus och rymd i rummet likaså mycket attraktivt utseende på uterummet.

Vårt isolerade Pergola Glastak är försedd med en delning vid takutstick för att göra taket extra tätt och tåligt mot värmesprickor. Vid längre taklängder anpassas taket med ytterligare spröjsdelningar för att göra glastaket tåligt.

expodul_uterum_pulpet_glastak

Sätt din prägel på uterummet

”Vi slipade betongplattan som golv, för att få den lite råare känslan i den industriella stilen.”

Rummet har en genomgående industriell design som kan plockas upp i allt ifrån profilkulör till ljuskällor. Genom att ha en klar bild över vad man vill ha redan från början, kan man enkelt optimera uterummet med de attribut man är ute efter. Här valde kunden ett stilrent betonggolv med slipad yta samt inbyggd golvvärme.

expodul_uterum_pulpet_glastak

Rum för livskvalité - I kontakt med naturen

”Vi är så nöjda över glaspartierna fån Expodul och tycker det blev ett jättebra slutresultat.”

Share