Skicka offertförfrågan

Uterumstips – Så tycker säljaren!

Vilka är de vanligaste frågorna om uterum? Avslöjar de bästa uterumstipsen. Hör vår duktiga säljare Mikaela Berg berätta!

säljaren tipsar om uterum mikaela berg

Vilken är den vanligaste frågan om uterum?

De vanligaste frågorna handlar oftast om pris, vad kostar det? Eftersom att det finns en uppsjö av alternativ och valmöjligheter är det svårt att ge ett generellt pris. Så allt som oftast brukar jag svara med en motfråga, vad innebär uterum för dig? Alltså vilken säsong, storlek etc. På så sätt kan jag presentera ett mer riktigt pris som stämmer överens med kundens önskemål. Och för de som inte redan har en idé om vad de önskar brukar jag visa vad prisskillnaden är för de olika säsongerna och även fråga hur uterummet skall användas.

En säljare i Expodul Uterums utställning visar glaspartier

Enkelglas eller isolerglas, vad tycker du?

Det beror på hur det ska användas! Till ett stort hus tycker jag att det räcker med Solo (enkelglassystem). Oftast har man bra med plats inne och kommer endast att använda uterummet under sommarhalvåret. Men för ett mindre hus eller sommarstuga skulle jag rekommendera Twin (isolerglassystem).

Rent estetiskt gillar jag den svarta profilkulören, helst till isolerglas. Det tycker jag är snyggt, och lite kaxigt!

Vilken är din uterumsdröm?

Oj.. Om jag får drömma helt fritt skulle jag välja ett stort och uterum med sadeltak. Det ska kännas luftigt och rymligt med hög takvinkel och karmhöjd, helst runt 2,2m. Och sen såklart, svarta isolerglaspartier.. det är ju så snyggt!

Men för det verkliga livet funderar jag på att byta ut våra gamla enkelglaspartier i sommarstugan till isolerglas. Vi vill kunna använda det uterummet under en längre period. Så det är väl min uterumsdröm just nu skulle man kunna säga!

Vilket är ditt bästa uterumstips?

Jag har två tips som jag alltid ger. Och de handlar båda om att få mer för pengen!

  1. Välj 32mm kanalplasttak, även till Solo enkelglassystem.
    Jag brukar alltid rekommendera att man går upp till ett 32mm isolerat kanalplasttak, även om du väljer enkelglas. Det isolerar bättre mot värme och kyla samt att det skiljer så pass lite i pris, men väldigt mycket mer i användning!
  2. Bygg inte för grunt!
    När du ska bygga ett komplett uterum brukar jag rekommendera man ska ta i lite på måtten när man ändå bygger. 500mm extra på djupet skiljer inte så värst mycket i pris, det är inte där pengen ligger! Ett rikt-mått jag brukar säga är minst 3500mm på djupet. Då passar de flesta mat- och soffgrupper utan att det känns trångt.

Share