Skicka offertförfrågan

Uterum med sadeltak och enkelglaspartier

Sadeltakstomme av limträ med 16mm Multi Iso kanalplasttak samt Solo skjutpartier.

uterum sadeltak inglasning sommar

Inglasat uterum av sommar-säsong

Ett uterum med sommar-inglasning är det perfekta mellantinget mellan ute och inne. Hos oss består uterummet av en dimensionerad limträstomme som kompletteras med glaspartier samt 16mm kanalplasttak eller ett 8mm glastak. Glaspartierna väljs som fasta, skjutbara eller kombinationer där emellan. Glaset som tillhör dessa partier är ett 4mm härdat enkelglas eller ett 4mm härdat energi enkelglas som i sin tur symboliserar Sommar- och Förlängd Sommar-säsong.

uterum sadeltak sommar

Uterum ger närhet till naturen

Det som gör att uterummet blir ett så uppskattat komplement till din bostad är till stor del att man kommer närmare naturen och bjuder in ljuset på ett naturligt sätt. Lugnet som infinner sig när man stänger ute vind och rusk men behåller dagsljus och vacker natur i alla dess väder är minst sagt oslagbar.

skjutdörrar uterum sommar

Skjutpartier med enkelglas

Solo enkelglassystem är ett prisvärt system för att glasa in uterum eller veranda. Smäckra skjutdörrar med tillhörande fasta partier som produceras måttanpassat.

Samtliga Solo skjutpartier är försedda med våra patenterade snäpplåshandtag. Snäpplåsen kommer i tre olika versioner, fönstersnäppe, dörrsnäppe och grepphandtag. Fönstersnäppet låser automatiskt vid stängning medans dörrsnäppet måste låsas aktivt från insidan. Grepphandtaget levereras tillsammans med hakregellås. Snäpplåset är bra på så sätt att ett låst parti inte har risk för att blåsa upp pga hård vind, eller öppnas utifrån. Snäppfunktionen låser mot sidoprofilen.

Välj själv öppningssida på glaspartiet. Det menas att ett högeröppnat parti har den innersta luckan åt höger. Detta väljs med tanke på uterummets utformning eller partiets placering. Självklart är skjutpartiet öppningsbart åt båda hållen, men benämns med öppningssida för att få partiet efter dina önskemål.

Alla skjutpartier rullar lätt på kullagrade hjul och är försedd med borstlist runt om hela konstruktionen för att effektivt stoppa vind och drag. Dörrarna hakar mjukt i varandra vid stängning och är utrustade med diskreta gummibufferts för att undvika irriterande metalljud.

Share