Skicka offertförfrågan

Uterum med förlängd bärlina

Anpassad obruten limträstomme mot vinkelbyggnad. Med förlängd gavelbärlina och anpassning mot villans takfot.

uterum vinkelbyggnad takfotsanslutning

Specialritat limträstomme

Till dessa typer av uterum kräver lite specialjusteringar i form av ändrade dimensioner av takstolar och bakre bärlina. Detta gör man dels för att takvinkeln oftast blir ganska flack och därför hamnar balkarna långt ner i rummet samtidigt som själva takdelen inte kräver så stora dimensioner som limträstommen har i normala fall. Även andra anpassningar av stommen är möjliga då det ofta skiljer från hus till hus.

uterum vinkelbyggnad takfotsanslutning

Förlängd bärlina | Uterum

Skräddarsy ditt uterum genom att anpassa det med förlängd bärlina. Det är en vanlig justering vi hjälper kunder med och tar då hänsyn till önskad karmhöjd och takvinkel etc. Leveranstid för specialanpassade stommar är samma som för de vanliga, 3 veckor.

uterum vinkelbyggnad takfotsanslutning

Uterum mot vinkelbyggnad

Det händer ofta att man som kund vill glasa in mot två väggar. Då tillämpar vi din konstruktion rätt förutsättningar för att fästas både i bakkant och mot en gavelsida. Det man först och främst gör då är att justera gavelsidan genom att ta bort gavelbärlinan och anpassa hörnstolpen. Även den bakre stolpen in mot hörnet tas bort då infästning sker i bakre bärlina samt i den innersta takstolen som livas mot fasaden. Vill du veta mer om vår limträstomme och hur vi anpassar efter speciallösningar? Kontakta oss via mail eller telefon.

Share