Skicka offertförfrågan

Uterum i vinterlandskap.

Limträstomme, kanalplasttak & enkelglaspartier i vinterlandskap.

vinterträdgård inglasning pulpettak vinter

Enkelglas på vinterhalvåret

En oisolerad limträstomme med Solo enkelglaspartier fungerar bra som uterum även under vintertid. Solen värmer samt tillför man ytterligare värme går det bra att tillfälligt spendera tid i uterummet. Har du däremot planerat att spendera mer tid i uterummet än bara enstaka tillfällen rekommenderar vi isolerglaspartier och tak. Det blir mindre kostsamt i längden.

vinterträdgård inglasning pulpettak vinter

Kanalplasttak och snö?

Vissa vintrar blir milda, andra blir kalla och långdragna. Det sista man vill är att få problem med uterummet under dessa tider. Vårt kanalplasttak är i sig, ett stabilt tak som även snön lätt glider av ifrån. Men har man ett mycket flackt tak med ganska låg takvinkel kan man förebygga nedböjningar och dyl. genom att skotta av taket vid mycket snöfall. Detta bör göras även på villor under samma förhållanden,  samma gäller för uterummet.

vinterträdgård inglasning pulpettak vinter

Ta vara på vinterns ljusa dagar i uterum

Uterummet är en utmärkt plats för att kunna njuta av de få timmars dagsljus vi faktiskt har på vintern här i Sverige. Där kan man sätta sig i vintersolen med en kopp kaffe och en tidning, känna solen värma genom glaset och samtidigt slippa kalla vindar.

Share