Skicka offertförfrågan

De byggde sin uteplatsdröm!

Vi besökte familjen Göthberg i Huskvarna som byggt upp sin nya uteplats med ett inglasat uterum kombinerat med ett skärmtak. En oerhört mysig miljö för alla tillfällen!

expodul-uterum_pulpet-skarmtak_fagerslatt

Uteplats för alla tillfällen

Väl hemma hos familjen Göthberg i Huskvarna blir vi visade runt till husets baksida. Där slås man direkt av hur väl planerat och hur smart de har maximerat ytan av sin trädgård. Uterummet är placerad på gaveln av huset och de har istället valt att bygga ett skärmtak över den befintliga uteplatsen. En mycket smart lösning där man samtidigt får en trivsam miljö att umgås på.

expodul-uterum_pulpet-skarmtak_fagerslatt

Kom närmare naturen med skärmtak

Familjen berättar att den främsta anledningen till att de valde heltäckande plåttak till sitt skärmtak är att de ville slippa direktsolen in i vardagsrummet samt att det skapar en mer ombonad känsla. Man kan verkligen säga att de förlängde vardagsrummet ut i trädgården på ett oerhört smakfullt sätt, märk väl den diskreta spotlight-installationen i takstolarna.

expodul-uterum_pulpet-skarmtak_fagerslatt

Modern miljö med uterum

En sak de även nämner är att de ville åt ett extra rum att umgås på. De pratar om allt ifrån fika stunder med vänner till en skön plats att kolla fotbollsmatchen på, även faktiskt som sovplats under några få riktigt varma dagar. Man kan ju inte hjälpa att bli annat än lite avis..

expodul-uterum_pulpet-skarmtak_fagerslatt

Måttanpassat uterum

En liten inspiationskälla som de nämnde till själva uterumsdelen var att de hade sett en granne några hus bort som hade ett liknande uterum från Expodul. Dilemmat var bara att de hade mer plats för att bygga på. Men som tur är byggs våra uterum måttanpassat efter familjens förutsättningar vilket också gjorde det möjligt att bygga detta fina uterum. De berättar om hur denna yta mest användes som passage tidigare, vilket känns ganska dystert. Nu står där både uterum och tillräckligt med plats för att ta sig runt till baksidan.

expodul-uterum_pulpet-skarmtak_fagerslatt

Stilrent med enkelglaspartier

Något man snabbt la märke till var att familjen hade god smak av inredning och hade inrett uterummet såväl uteplatsen väldigt mysigt och levande på något vis. Man trivdes bland chilliplantor, ljusa färger och stilrena Solo enkelglaspartier.

expodul-uterum_pulpet-skarmtak_fagerslatt

Skärmtak över huvudet

Tänk att det går att skapa en rumskänsla med endast ett skärmtak. Här ville man stanna kvar, äta en middag eller bara sätta sig ner i soffan med en varm kopp kaffe. Genom att också inreda med mattor, mysiga lampor och mycket växter får man till den där perfekta “ute men ändå inne”-känslan!

Share