Skicka offertförfrågan

Det här är vad vi kallar Poolhus!

Wow, wow, wow! En dag i Juni tog vi en tripp upp till Lindesberg för att besöka detta gedigna bygge av ett fristående uterum med sadeltak á la Poolhus. Ett projekt av vårt återförsäljare Sartex/Sartena Uterum & Inglasningar, monterat av Fallqvists Glas.

poolhus expodul uterum limträstomme poolöverbyggnad insida

Uterum Poolhus som har det lilla extra

En dag i juni tog vi bilen för ett besök hos vår återförsäljare Sartex och deras gedigna projekt i Lindesberg. Ett otroligt Poolhus av en fristående limträstomme, glastak och Solo enkelglaspartier.

Det är en viss känsla att ta ett steg in och titta upp mot en blå himmel och samtidigt känna lugnet från en vindstilla tillvaro. Det är något utöver det vanliga.

Poolhus av gedigen limträstomme

Vår Limträstomme med sadeltak, som i det här fallet agerar poolhus är utformad och bearbetad på ett sätt som gör den stabil och även väldigt smidig att montera. Vi arbetar med genomgående takbalkar för att skapa taköverhäng samt skapar ett snyggt och sömlöst slutresultat. Poolhus-konstruktionen är utrustad med dragbärlinor samt stabiliserande partier med panelväggar för att göra stommen säker för snölaster och kraftiga vindar.

poolhus poolöverbyggnad pool uterum expodul glastak limträstomme

Glastak för poolhus | Uterum

Pricken över i:et i det här uterummet/poolhuset är glastaket. Det är ett 8mm härdat glastak som elegant binder samman ute och inne. Glastaket måttanpassas efter kundens önskemål och kan även utrustas med glas-delande takspröjs.

Tak-glaset löper förbi bärlinorna för att skapa takutstick samt levereras med tätlister för att undvika vinddrag. Vårt Glastak Pergola för uterum levereras även helt förberett för montage. Detta bidrar till ett smidigt och framförallt effektivt montage.

poolhus poolöverbyggnad expodul uterum limträstomme glastak

Måttanpassat poolhus uterum

Den här uterumsmodellen är framtagen speciellt för att klara stora ytor utan behov av extra mittstolpar mitt i konstruktionen. Därav fungerar denna stomme perfekt som överbyggnad för poolen eller som en trevlig plats för större sällskap att samlas. Stommen består av en helt konfektionerad och obehandlad limträstomme. Har du frågor om Poolhus från oss? Hör av dig!

Share