Skicka offertförfrågan

Uterum Vår&Höst i lantlig miljö

En krispig morgon i lantlig miljö står ett unikt semi- isolerat uterum med glastak. Tillsammans med Skärstad Byggnads AB har kunden fått en otroligt fin vinterträdgård med limträstomme, isolerade glaspartier, murad sockel och braskamin. Underbart!

Skräddarsy din uterumsdröm, använd 3D-verktyget:
Uterumsguiden 3D-verktyg >>

uterum orangeri isolerglas skarstadbygg

Smakfullt uterum med närhet till naturen

Ute med ändå inne – Ett semi-isolerat uterum med glastak med där glaspartierna består av vårt Twin Light system i en silvergrå kulör och taket av ett 8mm härdat enkelglas. Detaljer utöver uterumskonstruktionen såsom den murade sockeln samt integration av braskamin har vår duktiga återförsäljare Skärstad Byggnads AB utfört. Har du en uterumsdröm som du vill förverkliga? Kontakta en av våra duktiga återförsäljare!

uterum orangeri isolerglas skarstadbygg

Bjud in ljuset med uterumstak av glas

Glastak är en av de mest attraktiva taken du kan välja till ditt uterum då gränsen mellan ute och inne suddas ut nästan helt! Bjud in ljuset och naturen men stäng ute vind, kyla och regn och njut av en kopp te framför brasan medans regnet duggar lugnt mot taket.

uterum orangeri isolerglas skarstadbygg

Hög mysfaktor bakom isolerglaspartier

Ett enkelt sätt att få ut mer av sitt uterum är att välja isolerglaspartier. De behåller rumsvärmen längre samt stänger effektivt ut kyla vilket gör att du kan njuta av ditt uterum längre. Vårt isolerglassystem Twin kan enkelt måttanpassad efter dina förutsättningar och kan väljas i vit, svart samt silvergrå profilkulör utan extra kostnad.

Share

Vinterträdgård för alla tillfällen

En naturlig förlängning av hemmet i form av vinterträdgård. I all sin enkelhet skapar du ett rum för alla tillfällen, varför inte en mysig julfrukost med familjen eller en vinkväll i sensommarvärmen med vännerna. En vinterträdgård tillåter dig helt enkelt användning året om!

Skräddarsy din uterumsdröm, använd 3D-verktyget:
Uterumsguiden 3D-verktyg >>

uterum_vintertradgard pulpet isolerglas

Låt uterummet bli hemmets knytpunkt

Uterummet blir allt som oftast hemmets mest uppskattade rum. Även också blir det naturliga valet att träffas på samt bjuda in till. Oavsett om du vill använda rummet som en plats för din pelargon-samling eller som en extra matsal/vardagsrum kommer uterummet bjuda på närhet till natur och dagsljus, en plats man vill vara på helt enkelt.

uterum vintertradgard pulpet isolerglas

Skapa nya rum med uterum

När du planerar för uterum eller vinterträdgård tänker man ofta först och främst på hur stort, vilken tak-typ eller inglasning man vill ha. Helt rätt! Men det kan även vara värt att planera för ytan runt omkring uterummet. Hur vill du röra dig? Vart vill du kunna ta dig in? samt hur solen rör sig där du skall bygga. Vem vet, kanske du finner nya härliga rum att trivas i även i anslutning till uterummet.

uterum_vintertradgard pulpet isolerglas

Svensktillverkad vinterträdgård

Samtliga delar i denna vinterträdgård tillverkas i vår fabrik på det Småländska Höglandet där varje del tas fram efter dina unika mått. Vi utgår ifrån önskade bredder, öppningsmöjligheter, isoleringskrav, takvinkel etc. för att erbjuda den bästa lösningen för dig och ditt hem. Finner du inte det du söker i vårt sortiment här på webben, kontakta oss så hjälper vi dig vidare med en skräddarsydd offert.

uterum_vintertradgard pulpet isolerglas

Möt naturen i isolerad inglasning

Utan att tumma på känslan att vara nära naturen kan man med vårt isolerade 2-glassystem Twin njuta av sitt uterum året runt. Dessa glaspartier kombineras gärna med golvvärme och isolerat kanalplatstak för att få ett behagligt klimat i uterummet.

Glaset till detta system är ett 20mm dubbelhärdat energi argon som i systemet kan utformas i en mängd olika öppningsformat.
Vill du veta mer om vårt Twin Vinterträdgårdsystem?

uterum_vintertradgard pulpet isolerglas

Måttanpassad vinterträdgård - en självklarhet!

Varje hem är unikt och för att skapa ett rum som passar dig och dina förutsättningar krävs en skräddarsydd lösning. Vi arbetar med egna måttanpassade system och lösningar för stomme, inglasning och tak vilket förenklar din byggprocess och bidrar till att du kan förverkliga din uterumsdröm.

Share

Inbjudande Vinterträdgård | Glastak

Inspireras av denna vackra vinterträdgård med unik konstruktion anpassad efter den befintliga villan. Hög takvinkel, glastak och vikpartier ger en skön miljö och en härlig plats i hemmet.

expodul_uterum_pulpet_glastak

Unik Vinterträdgård

Att bygga en vinterträdgård är lika mycket en investering för hemmet, som det är en garanti för ett nytt favoritrum hemma. Kunden har här gjort ett ordentligt arbete och skapat mer än en ny plats att vara på. Nu binder uterummet ihop de båda uteplatserna, vilket ger ett härligt flöde genom trädgården. Här skapas även möjligheter till att ha en skön plats för morgonkaffet likaså kvällsdrinken med vännerna.

expodul_uterum_pulpet_glastak

Uterum med trivsam atmosfär

Takvinkeln är anpassad efter villans egen takvinkel. Detta ger en gedigen takhöjd som är anpassad med fasta fönster med isolerglas som ihop med glastaket skapar en ute-känsla.

Har du frågor om uterum? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

expodul_uterum_pulpet_glastak

Isolerade vikpartier

Ett isolerat vikparti är ett bra val om man vill ha ett rum med många användningsområden. Med ett vikparti kan man öppna upp nästintill hela karmöppningen ut mot trädgården, men också stänga till och utnyttja rummet på vintertid.

expodul uterum pulpet glastak

Attraktivt glastak för uterum

Ett glastak är en av de mest attraktiva och unika delar du kan ha på din fastighet eller till ditt uterum. Det släpper in dagsljuset och ger dig en härligt öppen känsla samt en fin utsikt.

Det är heller inget material som åldras i traditionell bemärkelse, så du behöver inte oroa dig över solblekning eller missfärgning med tiden. Dessutom är det enkelt att hålla rent.

expodul_uterum_pulpet_glastak

Vinterträdgård med murad gavel

Något vi värdesätter mycket är att värna om det befintliga husets linjer och arkitektur. Här hade kunden en väl genomtänkt idé om hur de ville förlänga deras hem med ett rum som är luftigt och som man vill umgås i. Genom att även välja att sätta in en kamin höjer mysfaktorn och samtidigt gör rummet mycket inbjudande.

Share

Uterum med vacker utsikt

Uterum med sadeltakstomme och enkelglaspartier.

expodul_uterum_sadeltak_vg15-17

Uterum med sadeltak för sommarsäsong

En perfekt plats att njuta av kvällsolen, morgonkaffet eller när helst andan faller in. Rummet blir en härlig förlängning av hemmet samtidigt som det är en stabil konstuktion av god kvalité. Stommen är tillverkad av limträ och skjutpartierna är utav systemet Expo VG15/17.

expodul_uterum_sadeltak_vg15-17

Smarta inglasningar för de bästa lösningarna

För att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för dig som kund har vi under många år jobbat igenom ett system för att skapa måttanpassade produkter för uterum. Våra uterum kan utformas på oräkneliga sätt och därför kan du tillsammans med oss skapa ett helt unikt rum efter dina förutsättningar. Välj storlek på stomme och välj sedan säsong och inglasning därefter, Testa själv!

Share

Trevlig Vinterträdgård | Glaspartier med svarta spröjs

vinterträdgård uterum pulpettak limträstomme svarta glaspartier

Villans bästa rum, vinterträdgård

Våra uterum skapas efter dina önskemål. Allt ifrån profilkulör, storlek, spröjs, antal stolpar och mycket annat. På så sätt kan du, tillsammans med oss ta fram ett helt unikt uterum som passar dig och ditt hem. Sen är det din tur att gå loss på färg och inredning!

vinterträdgård uterum pulpettak limträstomme svarta glaspartier

Uterum med snygg och personlig stil

Vårt Isolerglassystem Twin kommer i tre standardkulörer, vit, svart och grå. Dessa kan även beställas i annan valfri kulör mot ett pristillägg. Man kan skapa många fina rum och enkelt binda ihop villan och uterummet i form och färg.

vinterträdgård uterum pulpettak limträstomme svarta glaspartier

Bra investering med vinterträdgård

Genom att välja vinterträdgård istället för ett oisolerat alternativ ger du inte bara dig själv ett rum med mer användning utan ökar även värdet på ditt hem. En vinterträdgård är användbart året om till allt från sköna sommarkvällar till julfrukosten med familjen. Helt klart en värd investering!

Share

Glastak för uteplatsen

Takglaspartier i del av skärmtak ger rumskänsla med mycket ljus.

uterum glastak överbyggnad

uterum glastak överbyggnad

uterum glastak överbyggnad

Share

Uterum med sadeltak och enkelglaspartier

Sadeltakstomme av limträ med 16mm Multi Iso kanalplasttak samt Solo skjutpartier.

uterum sadeltak inglasning sommar

Inglasat uterum av sommar-säsong

Ett uterum med sommar-inglasning är det perfekta mellantinget mellan ute och inne. Hos oss består uterummet av en dimensionerad limträstomme som kompletteras med glaspartier samt 16mm kanalplasttak eller ett 8mm glastak. Glaspartierna väljs som fasta, skjutbara eller kombinationer där emellan. Glaset som tillhör dessa partier är ett 4mm härdat enkelglas eller ett 4mm härdat energi enkelglas som i sin tur symboliserar Sommar- och Förlängd Sommar-säsong.

uterum sadeltak sommar

Uterum ger närhet till naturen

Det som gör att uterummet blir ett så uppskattat komplement till din bostad är till stor del att man kommer närmare naturen och bjuder in ljuset på ett naturligt sätt. Lugnet som infinner sig när man stänger ute vind och rusk men behåller dagsljus och vacker natur i alla dess väder är minst sagt oslagbar.

skjutdörrar uterum sommar

Skjutpartier med enkelglas

Solo enkelglassystem är ett prisvärt system för att glasa in uterum eller veranda. Smäckra skjutdörrar med tillhörande fasta partier som produceras måttanpassat.

Samtliga Solo skjutpartier är försedda med våra patenterade snäpplåshandtag. Snäpplåsen kommer i tre olika versioner, fönstersnäppe, dörrsnäppe och grepphandtag. Fönstersnäppet låser automatiskt vid stängning medans dörrsnäppet måste låsas aktivt från insidan. Grepphandtaget levereras tillsammans med hakregellås. Snäpplåset är bra på så sätt att ett låst parti inte har risk för att blåsa upp pga hård vind, eller öppnas utifrån. Snäppfunktionen låser mot sidoprofilen.

Välj själv öppningssida på glaspartiet. Det menas att ett högeröppnat parti har den innersta luckan åt höger. Detta väljs med tanke på uterummets utformning eller partiets placering. Självklart är skjutpartiet öppningsbart åt båda hållen, men benämns med öppningssida för att få partiet efter dina önskemål.

Alla skjutpartier rullar lätt på kullagrade hjul och är försedd med borstlist runt om hela konstruktionen för att effektivt stoppa vind och drag. Dörrarna hakar mjukt i varandra vid stängning och är utrustade med diskreta gummibufferts för att undvika irriterande metalljud.

Share