Skicka offertförfrågan

Uterum mot takfot | Vinterträdgård i vitt

Precis lagom till semestertider står uterummet klart för användning! Vår duktiga återförsäljare Uterum och Fönster AB i Göteborg har gjort ett ypperligt jobb med att resa uterummet, och även fixa en snygg altan dessutom. Helhetslösning när den är som bäst!

Skräddarsy din uterumsdröm, använd 3D-verktyget:
Uterumsguiden 3D-verktyg >>

uterum limträstomme pulpettak vinterträdgård Uterum och Fönster AB

Vinterträdgård - även en sommarfavorit!

Isolerglas blir en alltmer populär produkt, och vi förstår varför! När man pratar vinterträdgård tänker man oftast på att rummet ska hålla värmen kvar, stänga ute kyla samt tåla snölaster. Men det fungerar faktiskt på samma sätt tvärtom, även på sommaren. Ett isolerglas eller isolerat kanalplasttak släpper heller inte in värme lika snabbt som ett enkelglas, eller släpper ut svalare luft från en AC exempelvis.

uterum limträstomme pulpettak vinterträdgård Uterum och Fönster AB insida vy

Uterum med isolerglas | Det perfekta mellantinget

Ute men ändå inne – uterummets perfekta beskrivning. Det alla uppskattar med ett inglasat uterum är närheten till naturen men även möjligheten att njuta av den även när regnet faller eller när vinden viner. I ett uterum med isolerglas förlänger man dessutom säsongen ytterligare och rummet blir i mångas ögon den mest omtyckta platsen i hemmet.

uterum limträstomme pulpettak vinterträdgård Uterum och Fönster AB isolerglaspartier

Förläng säsongen med vinterträdgård

När man väljer inglasning till sitt uterum är det viktigt att först ha en plan för hur man tänker använda uterummet. Vårt isolerglassystem Twin som vi erbjuder för vinterträdgård är:

  • Twin Light – Vår & Höst
  • Twin – Vinter
  • Twin+ – Vinter+

 

Share

Svart uterum | En isolerad pärla

Ett genomtänkt uterum utfört med enkla medel. Limträstomme pulpet med 32mm kanalplasttak samt mattsvarta Twin isolerglaspartier.

svart uterm med isolerglaspartier expodul inspira design

Vinterträdgård i mattsvart kulör

Ett riktigt kaxigt helsvart uterum med isolerglaspartier. Uterummet är monterat av vår duktiga återförsäljare Inspira Design AB som håller till i Jönköpingsområdet. Med ganska enkla medel kan man få till ett riktigt snyggt uterum. Detta uterum är en utav våra vanligaste modeller som fördelaktigt utrustas med isolerglaspartier i standardmått. Även den mattsvarta profilkulören ingår i vårt standardsortiment, bra va?

 

Share

Uterum Vår&Höst i lantlig miljö

En krispig morgon i lantlig miljö står ett unikt semi- isolerat uterum med glastak. Tillsammans med Skärstad Byggnads AB har kunden fått en otroligt fin vinterträdgård med limträstomme, isolerade glaspartier, murad sockel och braskamin. Underbart!

Skräddarsy din uterumsdröm, använd 3D-verktyget:
Uterumsguiden 3D-verktyg >>

uterum orangeri isolerglas skarstadbygg

Smakfullt uterum med närhet till naturen

Ute med ändå inne – Ett semi-isolerat uterum med glastak med där glaspartierna består av vårt Twin Light system i en silvergrå kulör och taket av ett 8mm härdat enkelglas. Detaljer utöver uterumskonstruktionen såsom den murade sockeln samt integration av braskamin har vår duktiga återförsäljare Skärstad Byggnads AB utfört. Har du en uterumsdröm som du vill förverkliga? Kontakta en av våra duktiga återförsäljare!

uterum orangeri isolerglas skarstadbygg

Bjud in ljuset med uterumstak av glas

Glastak är en av de mest attraktiva taken du kan välja till ditt uterum då gränsen mellan ute och inne suddas ut nästan helt! Bjud in ljuset och naturen men stäng ute vind, kyla och regn och njut av en kopp te framför brasan medans regnet duggar lugnt mot taket.

uterum orangeri isolerglas skarstadbygg

Hög mysfaktor bakom isolerglaspartier

Ett enkelt sätt att få ut mer av sitt uterum är att välja isolerglaspartier. De behåller rumsvärmen längre samt stänger effektivt ut kyla vilket gör att du kan njuta av ditt uterum längre. Vårt isolerglassystem Twin kan enkelt måttanpassad efter dina förutsättningar och kan väljas i vit, svart samt silvergrå profilkulör utan extra kostnad.

Share

Vinterträdgård för alla tillfällen

En naturlig förlängning av hemmet i form av vinterträdgård. I all sin enkelhet skapar du ett rum för alla tillfällen, varför inte en mysig julfrukost med familjen eller en vinkväll i sensommarvärmen med vännerna. En vinterträdgård tillåter dig helt enkelt användning året om!

Skräddarsy din uterumsdröm, använd 3D-verktyget:
Uterumsguiden 3D-verktyg >>

uterum_vintertradgard pulpet isolerglas

Låt uterummet bli hemmets knytpunkt

Uterummet blir allt som oftast hemmets mest uppskattade rum. Även också blir det naturliga valet att träffas på samt bjuda in till. Oavsett om du vill använda rummet som en plats för din pelargon-samling eller som en extra matsal/vardagsrum kommer uterummet bjuda på närhet till natur och dagsljus, en plats man vill vara på helt enkelt.

uterum_vintertradgard pulpet isolerglas

Skapa nya rum med uterum

När du planerar för uterum eller vinterträdgård tänker man ofta först och främst på hur stort, vilken tak-typ eller inglasning man vill ha. Helt rätt! Men det kan även vara värt att planera för ytan runt omkring uterummet. Hur vill du röra dig? Vart vill du kunna ta dig in? samt hur solen rör sig där du skall bygga. Vem vet, kanske du finner nya härliga rum att trivas i även i anslutning till uterummet.

uterum_vintertradgard pulpet isolerglas

Svensktillverkad vinterträdgård

Samtliga delar i denna vinterträdgård tillverkas i vår fabrik på det Småländska Höglandet där varje del tas fram efter dina unika mått. Vi utgår ifrån önskade bredder, öppningsmöjligheter, isoleringskrav, takvinkel etc. för att erbjuda den bästa lösningen för dig och ditt hem. Finner du inte det du söker i vårt sortiment här på webben, kontakta oss så hjälper vi dig vidare med en skräddarsydd offert.

uterum_vintertradgard pulpet isolerglas

Möt naturen i isolerad inglasning

Utan att tumma på känslan att vara nära naturen kan man med vårt isolerade 2-glassystem Twin njuta av sitt uterum året runt. Dessa glaspartier kombineras gärna med golvvärme och isolerat kanalplatstak för att få ett behagligt klimat i uterummet.

Glaset till detta system är ett 20mm dubbelhärdat energi argon som i systemet kan utformas i en mängd olika öppningsformat.
Vill du veta mer om vårt Twin Vinterträdgårdsystem?

uterum_vintertradgard pulpet isolerglas

Måttanpassad vinterträdgård - en självklarhet!

Varje hem är unikt och för att skapa ett rum som passar dig och dina förutsättningar krävs en skräddarsydd lösning. Vi arbetar med egna måttanpassade system och lösningar för stomme, inglasning och tak vilket förenklar din byggprocess och bidrar till att du kan förverkliga din uterumsdröm.

Share

Vinterträdgård | En förlängning av hemmet

En väl integrerad vinterträdgård byggd av vår ÅF Byggservice Kjell Wikander i Ekängen.

expodu_uterum_byggservice-kjellwikander_pulpet_twin

Korsspröjsade skjutdörrar med isolerglas

Till vårt Twin isolerglassystem har du möjlighet att välja till korsspröjs. Spröjsen är placerad inuti dubbelglaset vilket gör glaset enkelt att rengöra samt har ingen risk att påverkas av väder och vind. Dessa innanliggande spröjs kan tillämpas till samtliga glaspartier ur Twin-serien. Skicka bara med en notering om dina önskemål när du begär offert.

expodu_uterum_byggservice-kjellwikander_pulpet_twin

Duktiga snickare gör fina uterum

Eftersom att kunden hade önskemål där uterummets placering krävde lite speciallösningar rekommenderade vi vår återförsäljare Byggservice Kjell Wikander i Ekängen som gjorde ett utmärkt jobb. Nu kan kunden njuta av sitt isolerade uterum hela hösten och vintern.

Share

Inbjudande Vinterträdgård | Glastak

Inspireras av denna vackra vinterträdgård med unik konstruktion anpassad efter den befintliga villan. Hög takvinkel, glastak och vikpartier ger en skön miljö och en härlig plats i hemmet.

expodul_uterum_pulpet_glastak

Unik Vinterträdgård

Att bygga en vinterträdgård är lika mycket en investering för hemmet, som det är en garanti för ett nytt favoritrum hemma. Kunden har här gjort ett ordentligt arbete och skapat mer än en ny plats att vara på. Nu binder uterummet ihop de båda uteplatserna, vilket ger ett härligt flöde genom trädgården. Här skapas även möjligheter till att ha en skön plats för morgonkaffet likaså kvällsdrinken med vännerna.

expodul_uterum_pulpet_glastak

Uterum med trivsam atmosfär

Takvinkeln är anpassad efter villans egen takvinkel. Detta ger en gedigen takhöjd som är anpassad med fasta fönster med isolerglas som ihop med glastaket skapar en ute-känsla.

Har du frågor om uterum? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

expodul_uterum_pulpet_glastak

Isolerade vikpartier

Ett isolerat vikparti är ett bra val om man vill ha ett rum med många användningsområden. Med ett vikparti kan man öppna upp nästintill hela karmöppningen ut mot trädgården, men också stänga till och utnyttja rummet på vintertid.

expodul_uterum_pulpet_glastak

Attraktivt glastak för uterum

Ett glastak är en av de mest attraktiva och unika delar du kan ha på din fastighet eller till ditt uterum. Det släpper in dagsljuset och ger dig en härligt öppen känsla samt en fin utsikt.

Det är heller inget material som åldras i traditionell bemärkelse, så du behöver inte oroa dig över solblekning eller missfärgning med tiden. Dessutom är det enkelt att hålla rent.

expodul_uterum_pulpet_glastak

Vinterträdgård med murad gavel

Något vi värdesätter mycket är att värna om det befintliga husets linjer och arkitektur. Här hade kunden en väl genomtänkt idé om hur de ville förlänga deras hem med ett rum som är luftigt och som man vill umgås i. Genom att även välja att sätta in en kamin höjer mysfaktorn och samtidigt gör rummet mycket inbjudande.

Share

Vinterträdgård+, Förstärkt limträstomme för uterum

Vårt senaste tillskott på uterum-sidan. Vinterträdgård+! Det är en förstärkt limträsomme med större dimensioner och har därför bättre isolerande förmåga.

uterum vinterträdgård isolerad limträstomme året runt

Nyhet! Unik limträkonstruktion

Vårt senaste tillskott på uterums-sidan är denna gedigna limträstomme med större dimensioner som därför tillåter bättre isolerade partier i karmöppningarna. Detta ger rummet större möjligheter och du kan bättre utnyttja uterummet under årets alla dagar.

Stommen kommer inom kort även vara tillgängligt att anpassa i vårt 3D-verktyg. Tillsvidare skickar du in din förfrågan via mail.

uterum vinterträdgård isolerad limträstomme året runt

Smart lösning för limträstommen

Denna limträstommen levereras helt färdigkapad från vår fabrik på Smålänska höglandet där alla urjackningar och vinklar mm. redan är gjorda. Detta gör att monteringen blir mycket enklare för dig som kund, eller din snickare och gör även att du endast behöver använda dig av skruvdragare, vattenpass och måttband.

Stommen är konstruerad med precisa urjackningar vilket tillför att stilrent resultat med dolda infästningar i högkvalitativt limträ.

uterum vinterträdgård isolerad limträstomme året runt

En av de bästa investeringarna för villan!

Genom att denna stomme tillåter bättre u-värden blir detta uterum även en mer användbar del av hemmet, även under kalla vinterdagar. Med stolp- och balk dimensioner på upp till hela 160mm kan stommen enkelt matchas ihop med rejälare fasadpartier.

Detta gör att ditt hem ökar i värde och kommer definitivt vara en värd investering i hemmet.

Share

Trevlig Vinterträdgård | Glaspartier med svarta spröjs

vinterträdgård uterum pulpettak limträstomme svarta glaspartier

Villans bästa rum, vinterträdgård

Våra uterum skapas efter dina önskemål. Allt ifrån profilkulör, storlek, spröjs, antal stolpar och mycket annat. På så sätt kan du, tillsammans med oss ta fram ett helt unikt uterum som passar dig och ditt hem. Sen är det din tur att gå loss på färg och inredning!

vinterträdgård uterum pulpettak limträstomme svarta glaspartier

Uterum med snygg och personlig stil

Vårt Isolerglassystem Twin kommer i tre standardkulörer, vit, svart och grå. Dessa kan även beställas i annan valfri kulör mot ett pristillägg. Man kan skapa många fina rum och enkelt binda ihop villan och uterummet i form och färg.

vinterträdgård uterum pulpettak limträstomme svarta glaspartier

Bra investering med vinterträdgård

Genom att välja vinterträdgård istället för ett oisolerat alternativ ger du inte bara dig själv ett rum med mer användning utan ökar även värdet på ditt hem. En vinterträdgård är användbart året om till allt från sköna sommarkvällar till julfrukosten med familjen. Helt klart en värd investering!

Share

Vinterträdgård. Skjutpartier med delningsposter.

Uterum med isolerglas och kanalplasttak. Skjutpartier med delningsposter.

uterum vinterträdgård limträstomme pulpettak isolerglaspartier

Ge uterummet en personlig touch.

Vårt Vinterträdgård-system Twin är utformat på ett sätt så att du enkelt kan välja till delnings poster och spröjs till ditt glasparti. Detta kan göra stor skillnad till rummets estetik samt hur väl uterummet smälter samman med den befintliga villan. Till detta finns det även möjlighet att välja vita, svarta eller gråa aluminiumprofiler helt utan extra kostnad. Självklart kan mer specifika RAL kulörer också beställas, detta mot ett pristillägg.

uterum vinterträdgård limträstomme pulpettak isolerglaspartier

Mixa & matcha med isolerglaspartier

Fördelen med ett glassystem som är skapat efter måttanpassning är att du som kund enkelt kan kombinera fasta och skjutbara glaspartier utan några större problem. Detta bidrar till att du på ett smidigt sätt kan linjera poster mot den befintliga villan, eller också helt enkelt skapa ett helt unikt uterum. Smaken är som baken, alla gillar olika så därför vill vi ge dig möjlighet att få det precis så som du vill. Prova gärna vårt 3D-verktyg och bygg ditt uterum direkt online!

uterum vinterträdgård limträstomme pulpettak isolerglaspartier

En trevlig vinterträdgård.

Vinterträdgård är verkligen något vi rekommenderar om du går i uterumtankar och inte vet om du ska välja oisolerat eller isolerat. Välj isolerat! Eller i varje fall semi-isolerat uterum. Du får många fler fördelar och har användning av rummet längre tid på året. Det kostar såklart en slant extra men det helt klart värt det! Ett osiolerat uterum fungerar prima även det, men ska du få ut det mesta så är det en vinterträdgård du skall välja.

uterum vinterträdgård limträstomme pulpettak isolerglaspartier

Uterum - En smart villainvestering!

Uterum och Vinterträdgårdar små som stora bli ofta hemmets favoritrum. Där älskar vi att äta middagar, skratta och umgås. Men vi tycker även om att få vara ifred med en kopp kaffe och en tidning. Uterummet är verkligen ett rum med många användningsområden men också en länk mellan ute och inne.

Share

Vinterträdgård. Limträstomme med isolerglaspartier.

Vinterträdgård med pulpettak och stora gavelspetsar. Isolerglas och vinteranpassat kanalplasttak.

uterum vinterträdgård limträstomme pulpettak isolerglaspartier

Bygg uterum efter dina förutsättningar.

Med hjälp av smarta glasparti-kombinationer kan du bygga uterum eller vinterträdgård på de ställen som kräver lite mer säkerhet. En kombination av ett fast glasparti och skjutbart fönster skapar en balkongfunktion. Detta tillåter full utsikt även om du skulle bo vid en sluttning.

uterum vinterträdgård limträstomme pulpettak isolerglaspartier

Skapa den perfekta uteplatsen med uterum!

Genom att välja ett uterum med utformning likt detta kan du skapa en härlig oas med en ombonad känsla. Denna limträstomme är utformad med förlängt djup och avkortad längd vilket ger ett snyggt uttryck samt den perfekta plasten för vänner, familj och härliga grillkvällar.

uterum vinterträdgård limträstomme pulpettak isolerglaspartier

Kanalplasttak för vinterträdgård.

Till våra vinterträdgårdar tillhör ett isolerat kanalplasttak som har en tjocklek på 32mm och ett mjukt och behagligt ljusinsläpp. Dessa takskivor är enormt stabila och klarar det mesta, men som med alla tak ska man givetvis skotta av snö och is under vintertid.

uterum vinterträdgård limträstomme pulpettak isolerglaspartier

Smart inglasning till förmånligt pris.

Våra användbara bröstningspartier kommer i alla säsonger är verkligen en populär glaskombination. Dessa finns även många olika utföranden och kulörer för att du ska kunna skapa ditt unika uterum eller vinterträdgård.

Share