Skicka offertförfrågan

Vanligt uterum med underhållsfri stomme | Uterum i aluminium

Precis som titeln beskriver är det här ett alternativ till ett vanligt uterum med sadeltak, ett underhållsfritt alternativ med aluminiumstomme!

miljöbild uterum aluminium sadeltak exal nordic 140 vit 2023 sommar

Uterum med tidlös design - I modern tappning

När vi började skissa på denna nya produkt – Exal Nordic 140 Aluminiumstomme, var vårt mål att ta fram en konstruktion med svensk arkitektur för nordiska förhållanden. Stommen kan kombineras med både Solo Enkelglassystem och Twin Light Isolerglassystem och är utmärkt alternativ för dig som ska bygga uterum och önskar mindre tid med underhållsarbete.

miljöbild uterum aluminium sadeltak exal nordic 140 vit 2023 sommar

Skapa fritid med uterum i aluminium

Genom att välja en uterumstomme i aluminium får du en konstruktion som inte åldras i traditionell bemärkelse. Aluminiumstommen är opåverkad av fukt och kräver inget underhållsarbete i form av bättringsmålning eller liknande. Exal Nordic 140 är inte bara ett modernt alternativ för nybyggda hus utan passar lika bra till faluröda hem med vita knutar.

Share

Skärmtak i aluminium | Underhållsfritt

Ett skärmtak och aluminium är en smart underhållsfri lösning för din uteplats. Exal Nordic 140 Aluminiumstomme tillverkas måttanpassad i tre standardkulörer – vit, svart och grå.

skärmtak altantal i aluminium exal nordic 140 från expodul uterum

Skärmtak - Ett utmärkt komplement

Exal Nordic 140 Skärmtak i aluminium är ett utmärkt komplement till ditt hem.  Stommen har utrustats med dold takavvattning i stolparna samt kan väljas med integrerad spotlightbelysning. En perfekt plats att spendera varma sommarkvällar med familj och vänner!

skärmtak altantal i aluminium exal nordic 140 från expodul uterum

Måttanpassat altantak i aluminium

Inget hem är det andra likt, och det innebär att varje hem kräver unika anpassningar för att få det bästa möjliga resultatet. Men vårt skärmtak i aluminium får du en helt måttanpassat konstruktion med valfri bredd, djup, höjd och takvinkel. Precis som det ska vara! Vill du veta mer om vårt måttanpassade aluminiumstommar, hör av dig till oss!

Share

Aluminiumrum i modern tappning | Exal Nordic 140

Det är såhär vi känner igen den typiska aluminiumstommen, och givetvis porträtterar vår nyhet Exal Nordic 140 den utmärkt. Exal Nordic 140 är vårt egentillverkade system för aluminiumstomme till uterum. Låt dig inspireras!

Svensktillverkat uterum i aluminium

Efter många års erfarenhet vet vi svårigheten med att bygga uterum i aluminium. Detta vill vi ändra på! Därför har vi nu tagit fram en egen aluminiumstomme för uterum som vi tillverkar i vår fabrik på det Småländska Höglandet. Exal Nordic 140 är en lättmonterad och smart konstruktion för nordiska förhållanden och givetvis – måttanpassad!

Alumniumstomme med valfri inglasning

Med valfri inglasning menar vi att du som kund själv kan anpassa rummet efter önskad säsong. Vi har nämligen skapat aluminiumstommen det det förutsättningar som krävs som att kunna utrustas med både Solo enkelglassystem samt Twin Isolerglassystem. Stommen i sig tillverkas oisolerad och kan kombineras med både isolerade glaspartier såsom isolerat uterumstak.

Uterum i aluminium blir kronan på verket

Ett uterum i aluminium blir inte bara ett unikt komplement till din villa utan även en snygg och stilren detalj rent estetiskt. Vi har nogsamt studerat marknaden och insett att det är få aluminiumstommar som går hand i hand med den svenska arkitekturen, men nu är den här! Exal Nordic 140.

Share

Svart uterum med takutstick | Aluminiumstomme

En klassisk sadeltaksdesign av vår sprillans nya aluminiumstomme Exal Nordic 140.  Ett underhållsfritt uterum i aluminium för nordiska förhållanden.

Alustomme sadeltak med takutstick

En glad nyhet från oss är att vi har valt att ta fram en lösning för takutstick för uterum med sadeltak med aluminiumstomme! Detta som en tolkning av vår svenska arkitektur men också för att Exal Nordic Aluminiumstomme skall bli ett naturligt och underhållsfritt alternativ för dig som ska bygga uterum.

Uterummet - hemmets mötesplats

Det bästa med ett uterum är att den naturligt bli den plats dit man bjuder in vänner och familj. Ett luftigt uterum med känslan av att vara ute, men ändå inne. Med ett uterum med aluminiumstomme får du en sömlös konstruktion där du slipper oroa dig över påverkan av väder och vind. Vill du veta mer? Hör av dig till oss!

Share

Vit Alustomme med takutstick

Ta en titt på vår senaste nyhet! Exal Nordic 140 Aluminiumstomme för uterum. Den här varianten är gjord i en stilren vit kulör med nätt struktur samt ett smakfullt takutstick på vardera gavelsida.

Uterum alustomme med takutstick

För att matcha vår svenska arkitektur valde vi att skapa en lösning i Exal Nordic 140 Aluminiumstomme med möjlighet till takutstick. Detta ger ett helt nytt utseende till uterum med aluminiumstomme mer likt den svenska byggnadsstandarden!

altan med vit aluminiumstomme uterum pulpettak från gavelsida med isolerglaspartier

Aluminiumstomme med inglasning för vår & höst

Till detta aluminiumrum har vi valt att använda oss av vårt Vår & Höst-system Twin Light Isolerglassystem. Twin Light är ett robust inglasningssystem där isolerglas kombineras med oisolerade aluminiumprofiler. Detta ger stabila glaspartier med goda semi-isolerande egenskaper.

Vit aluminiumstomme för uterum

För att Exal Nordic 140 Aluminiumstomme skulle kunna gå hand i hand med vårt stora sortiment med glaspartier valde vi att erbjuda stommen i tre olika standardkulörer utan extra kostnad. Vit, svart och grå!

Share

Uterum med aluminiumstomme | Modern design med glastak

Exal Nordic 140 Aluminiumstomme, vårt senaste tillskott i sortimentet! Detta uterum har en underhållsfri stomme i aluminium vilket ger dig mer tid att njuta och mindre tid med underhållsarbete. Alustommen är utformad med pulpettak, Solo enkelglaspartier i en snygg grå kulör.

Uterum i underhållsfri aluminium

Men många års erfarenhet av uterum ser vi att det blir allt mer efterfrågat med en underhållsfri aluminiumstomme till sitt uterum. Detta är ett bra val för dig som bor kustnära eller helt enkelt vill lägga mindre tid med målarpenseln i handen.

Aluminiumstomme ger ny karaktär till uterummet

Vi har tagit fram en egen konstruktion med sömlös design och smarta infästningsmetoder vilket ger en starkt och stabil stomme för ditt uterum. Alustommen är helt anpassningsbar vilket innebär att du som kund får ett enklare montage och färre kompromisser i slutändan. Bra va!

Uterum med aluminiumstomme och glastak

Exal Nordic 140 Aluminiumstomme kan fritt kombineras med antingen glastak eller kanalplasttak. Ett glastak ger en luftig och lyxig känsla och hjälper till att sudda ut gränsen mellan ute och inne. Ett perfekt val för dig som önskar gott om ljusinsläpp. Vill du veta mer om glastak för uterum? Kontakta oss!

Share