Skicka offertförfrågan

Uterum i aluminium med glastak | Ett svenskt hantverk

En solig dag i Maj besökte vi detta utmärkta uterumprojekt för att fota lite bilder samt höra några ord från kunden. Rummet är ett Exal Nordic 140 Aluminiumstomme pulpettak med Twin Light isolerglaspartier samt glastak.

Uterummet är förmedlat och monterat av vår återförsäljare Karplövet Bygg AB i Jönköping.

Skräddarsy din uterumsdröm, använd 3D-verktyget:
Uterumsguiden 3D-verktyg >>

uterum aluminium vår och höst glastak antracitgrå karplövet bygg ab

Aluminiumrum - Det nya favoritrummet

Vilket otroligt uterum! Allt ifrån de noga utvalda materialvalen till den smakfulla inredningen. Här har kunden skapat sig en oas som bjuder in till både avkopplande stunder med morgonkaffet men även till festliga middagar med vänner. Uterummet blir en naturlig länk till uteplatsen där inomhus och utomhus flyter samman.

uterum aluminium vår och höst glastak antracitgrå karplövet bygg ab

Uterum aluminium pulpettak | Underhållsfri kvalité

Aluminiumstommen är underhållsfri. Med detta menas att materialet inte åldras med tiden eller påverkas av väder och vind, du kan alltså lägga målarpenseln på hyllan och njuta av ditt uterum i många år.

uterum aluminium vår och höst glastak antracitgrå karplövet bygg ab

Uterum för komfort och avkoppling

Vi på Expodul Uterum värdesätter kvalité och enkelhet där vårt mål är att du ska få njuta av ditt uterum i många år men också att din snickare ska kunna montera både stomme, tak och glaspartier med enkelhet. Med hög kvalité och genomtänkta system får du mer tid över till annat och kan känna dig trygg i valet av uterum.

uterum aluminium vår och höst glastak antracitgrå karplövet bygg ab

Exal Nordic 140 Aluminiumstomme | Estetisk och designflexibel

Aluminium kan pulverlackeras i olika färger, vilket ger stor flexibilitet i design och möjlighet att anpassa uterummet till husets arkitektur och personliga preferenser. Vi lagerför Exal Nordic 140 i tre olika standardkulörer – vit, grå och svart. Detta uterum är vald i vår antracitgråa kulör DB703 finstruktur vilket har kommit att bli en riktig kundfavorit!

Share

Isolerat uterum agerar Poolhus | Fristående Vinterträdgård

Charmiga bilder inskickade av en av våra kunder som sommaren 2023 fick inviga sitt nya fristående uterum. Ett utmärkt komplement till denna uteplats som skapar en mysig miljö med möjlighet till härliga stunder med familj och vänner.

Skräddarsy din uterumsdröm, använd 3D-verktyget:
Uterumsguiden 3D-verktyg >>

expodul uterum fristående vinterträdgård poolhus med isolerglaspartier

Uterum till poolen | Ett utmärkt isolerat komplement

Genom att välja en fristående uterumsmodell med en kombination av korsspröjsade isolerglaspartier och heltäckande panelväggar har kunden skapat en otroligt trevlig plats att umgås på. Man kan nästan höra klirret från bestick och doften av nygrillat efter en lång dag vid poolen en varm sommardag. Underbart!

expodul uterum fristående vinterträdgård poolhus med isolerglaspartier

Fristående uterum för alla stunder | Kundanpassat

En av fördelarna med att välja ett Twin isolerglasparti är att du kan välja innanliggande spröjs. I det här fallet har kunden valt en korsspröjsad variant med 2st horisontella delningar och 1st vertikal. Detta ger det lilla extra till uterummet och skapar en härlig estetik. Mycket fint tycker vi!

Share

Unik vinterträdgård med högt till tak

Tänk så bra det kan bli! En förstärkt limträstomme med sadeltak, kanalplasttak och Twin Light isolerglaspartier. En Vinterträdgård som smakfullt gifter sig med befintlig villa.

Detta uterumsprojekt är förmedlat och monterat av vår återförsäljare Byggservice Kjell Wikander i Ekängen AB >>

expodul uterum vinterträdgård med förstärkt limträstomme och isolerglaspartier

Ett uterum som har allt

Genomtänkt limträstomme, högt till tak och skräddarsydda vår & höst-glaspartier är receptet på denna skönhet. Kombinationen av fasta panelväggar, fasta glaspartier och skjutbara dörrar gör detta uterum komplett.

expodul uterum vinterträdgård med vinteringlasning med mötesöppning

Skapa nya rum med mötespartier

Ett alternativ till dina skjutpartier är att välja ett skjutparti mötesöppning. Det betyder att att partiet även kan öppnas från mitten. På så sätt skapar du nya möjligheter till både möblering inuti uterummet men också på tillhörande uteplats.

expodul uterum vinterträdgård insidavy limträstomme med kanalplasttak och isolerglaspartier

Lyft blicken i uterum med fasta glaspartier

Njut av ljusinsläpp men samtidigt få insynsskydd. Eftersom att detta uterum är utformat med extra högt till tak passar dessa fasta glaspartier in perfekt. Rummet känns öppet och rymligt men ger också en ombonad känsla med hjälp av fasta panelväggar.

Share

Inglasat uterum för vinterhalvåret

Detta uterum blir ett fint komplement till din villa. Med vår klassiska limträstomme sadeltak, Twin isolerglaspartier och Multi Iso kanalplasttak får du en vinterträdgård att trivas i.

Skräddarsy din uterumsdröm, använd 3D-verktyget:
Uterumsguiden 3D-verktyg >>

uterum vinterträdgård limträstomme med sadeltak isolerglaspartier spröjs

Isolerat uterum i all sin enkelhet

Detta är ett av de vanligaste modellerna vi har att erbjuda. Trotts detta blir varje uterum allt som oftast unika på grund av möjligheten till måttanpassning. Med Expodul Uterums stommar och inglasningar väljer du själv bredd, djup, höjd och takvinkel. På så sätt får du som kund ett uterum som passar dig och ditt hem.

uterum limträstomme sadeltak vinterträdgård med spröjsade isolerglaspartier

Varför skjutpartier till uterummet?

Att man sätter skjutpartier i ett uterum är knappast en nyhet. Men varför gör man det? Det vi kan konstatera är att uterummet oftast skall användas som en länk till trädgården. Med skjutdörrar kan man då själv anpassa hur mycket “ute-känsla” man vill ha. Fina dagar kan man öppna upp – sämre dagar kan man stänga till. Och oavsett dag kunna njuta av vad naturen har att erbjuda.

Share

Uterum Vår & Höst | En underbar uteplats

Ett härligt uterum förmedlat och monterat av vår återförsäljare UterumNorrtälje AB i Norrtälje. Vill du veta mer om UterumNorrtälje? Läs mer här! >>

Skräddarsy din uterumsdröm, använd 3D-verktyget:
Uterumsguiden 3D-verktyg >>

uterum norrtälje ab återförsäljare referensobjekt uterum med spröjs

Välkommen in till ett spröjsat uterum Vår&Höst!

Ett trevlig uterum med vita vår & höst-partier i en enkel limträstomme. Korsspröjsade glaspartier skapar en trivsam miljö där möjlighet till användning stäcker sig längre in på året. Med hjälp av 20mm argongasfyllda isolerglas med energibeläggning får du ett uterum med robusta glaspartier som smakfullt suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Share

Vinterträdgård med brutna hörn och korsspröjs vitt

En Klassiskt vinterträdgård i form av limträstomme med Twin isolerglaspartier och 32mm Kanalplasttak. Enkelt och snyggt i dubbel bemärkelse.

Skräddarsy din uterumsdröm, använd 3D-verktyget:
Uterumsguiden 3D-verktyg >>

uterum vinterträdgård isolerglas vinter spröjs

Spröjsade isolerglaspartier för uterum - Ett vinnande koncept

En fridfull och välkomnande vinterträdgård med klassisk sadeltakskonstruktion pryds med korsspröjsade isolerglaspartier. De korsspröjsade glaspartierna består av en 20mm 2-glas kassett med innanliggande spröjs. Det betyder att spröjsen ligger inuti glaset och kan ej plockas bort. Fördelen blir att de är enkla att hålla rent men även att man man minskar risken att kyla kan vandra längs spröjsprofilen.

expodul uterum vinterträdgård med spröjs sadeltak limträstomme

Mysigt uterum med isolerande egenskaper

Till en vinterträdgård med isolerglaspartier väljs i de flesta fall ett slitstarkt 32mm kanalplasttak. Kanalplasttaket ger en god isolering samtidigt som de släpper igenom en behaglig mängd dagsljus utan att reflektera. Expodul Uterums kanalplasttak har även en unik snäpplockslösning vilket ger ett snyggt och stilrent resultat utan synliga skruvar.

Share

Måttanpassad vinterträdgård | Förstärkt limträstomme

Denna vinterträdgård är ett projekt från vår premium-återförsäljare Inspira Design AB i Skärstad. Vill du veta mer om Inspira Design? Läs mer och hitta kontaktinformation här!

Upptäck Inspira Design AB >

Skräddarsy din uterumsdröm, använd 3D-verktyget:
Uterumsguiden 3D-verktyg >>

Uterum vinterträdgård sadeltak referensobjekt inspira design återförsäljare av expodul uterum

Isolerade skjutpartier med överljus

Ett smart sätt att få en luftig känsla i uterummet är att öka karmhöjden. Dessa isolerglaspartier består av ett fast överljus med skjutbara dörrar nedtill. Här kan du själv välja det mått som passar dig och ditt bygge.

Uterum vinterträdgård sadeltak referensobjekt inspira design återförsäljare av expodul uterum

Uterum med förstärkt limträstomme | Vinterträsdgård+

När du önskar ett välisolerat uterum – då är det den förstärkta limträstommen du ska ha! Expodul Förstärkt Limträstomme är en stomme-konstruktion men kraftigare dimensioner vilket betyder att vi når ner till ett förmånligare U-värde. Ytterligare fördelar med denna stomme är att på grund av de gedigna balkarna, finns även möjlighet att sätta kraftigare isolerglaspartier i karmöppningarna. En Vinterträdgård+ helt enkelt!

Share

Isolerat uterum | Vinterträdgård med limträstomme

En klassisk vinterträdgård med sadeltak och Twin+ isolerglaspartier skapar en trevlig plats för familj och vänner.

Uterumsguide 3D-verktyg>>

Projektet är monterat av vår återförsäljare Byggservice Kjell Wikander i Ekängen AB >>

expodul uterum sadeltak vinterträdgård kjell wikander linköping

Limträstomme med sadeltak med plats för hela familjen

Detta fina uterum består av en måttanpassad limträstomme med sadeltak som har kombinerats med isolerglaspartier och plåttak. I fronten har man valt 3-delade Twin isolerglaspartier samt snedkapade gavelspetsfönster i vit kulör. Dessa bidrar till ett ljust och luftigt uterum samtidigt som de håller temperaturen inomhus behagligt under en längre tid.

expodul uterum sadeltak vinterträdgård kjell wikander linköping

Uterum för livskvalité - I kontakt med naturen

Det man ska tänka på när man bygger ett uterum är vilka vägar man naturligt rör sig ut i trädgården, vilket väderstreck rummet vetter åt samt vad man har tänkt sig att använda rummet till. På så sätt kan man enkelt skapa det perfekta rummet för sitt hem. Prova gärna vårt 3D-vertyg för att rita upp din vision. Vi kan därefter knyta ihop ditt projekt med en av våra duktiga återförsäljare som finns i ditt närområde.

expodul uterum sadeltak vinterträdgård kjell wikander linköping

Njut av hela året med isolerat uterum

Våra svensktillverkade vinterisolerade glaspartier kan med enkla medel anpassas så att de blir en naturlig förlängning av din fastighet. Vinterträdgården är en mycket bra investering för dig som villaägare. Oavsett vart du bor i landet kommer din vinterträdgård med all sannolikhet att öka fastighetsvärdet. Naturligtvis ger den också utdelning i form av rent estetiska värden.

expodul uterum sadeltak vinterträdgård kjell wikander linköping

Förlänga säsongen med isolerglaspartier

Med hjälp av isolerade skjutpartier förlänger man säsongen. Samtidigt som de isolerar mot kylan under vintertid släpper de även in värmen betydligt långsammare under sommaren. Detta ger dig större möjligheter att använda uterummet/vinterträdgården under en längre tid på året. Vi erbjuder isolerglaspartier i 3 olika standardkulörer – vit svart och grå utan extra kostnad.

Share

Svart Orangeri | Ett semi-isolerat uterum

En svart pärla i form av fristående Orangeri med gjuten mur under skjutbara Twin Light skjutfönster. Ett fint projekt monterat utav vår skickliga återförsäljare Sundsvalls glas-Service AB!

Läs mer om Sundsvalls Glas-Service AB här >>

fristående uterum svart orangeri twin light vår och höst

Svart Orangeri med Vår&Höst inglasning

Så fint det kan bli med en unik vision av Orangeri. Även mattsvarta glaspartier ihop med en svartmålad stomme gör sig otroligt bra i Orangeri-kostym tycker vi! Glaspartierna består av semi-isolerande Twin Light skjutbara och fasta glaspartier. Sedan en måttanpassad fristående limträstomme med isolerande 32mm kanalplasttak. Riktigt snyggt!

fristående uterum svart orangeri twin light vår och höst

Praktiskt skjutparti med mötesöppning

Ett smart sätt att ge ett öppet och välkomnande intryck är att välja ett mötesöppnat skjutparti. Detta innebär att glaspartiets dörrar kan skjutas åt varsitt håll från mitten. Detta skapar en härlig symmetri till Orangeriet samt skapar en gedigen karmöppning.

Share

Uterum mot takfot | Vinterträdgård i vitt

Precis lagom till semestertider står uterummet klart för användning! Vår duktiga återförsäljare Uterum och Fönster AB i Göteborg har gjort ett ypperligt jobb med att resa uterummet, och även fixa en snygg altan dessutom. Helhetslösning när den är som bäst!

Skräddarsy din uterumsdröm, använd 3D-verktyget:
Uterumsguiden 3D-verktyg >>

uterum limträstomme pulpettak vinterträdgård Uterum och Fönster AB

Vinterträdgård - även en sommarfavorit!

Isolerglas blir en alltmer populär produkt, och vi förstår varför! När man pratar vinterträdgård tänker man oftast på att rummet ska hålla värmen kvar, stänga ute kyla samt tåla snölaster. Men det fungerar faktiskt på samma sätt tvärtom, även på sommaren. Ett isolerglas eller isolerat kanalplasttak släpper heller inte in värme lika snabbt som ett enkelglas, eller släpper ut svalare luft från en AC exempelvis.

uterum limträstomme pulpettak vinterträdgård Uterum och Fönster AB insida vy

Uterum med isolerglas | Det perfekta mellantinget

Ute men ändå inne – uterummets perfekta beskrivning. Det alla uppskattar med ett inglasat uterum är närheten till naturen men även möjligheten att njuta av den även när regnet faller eller när vinden viner. I ett uterum med isolerglas förlänger man dessutom säsongen ytterligare och rummet blir i mångas ögon den mest omtyckta platsen i hemmet.

uterum limträstomme pulpettak vinterträdgård Uterum och Fönster AB isolerglaspartier

Förläng säsongen med vinterträdgård

När man väljer inglasning till sitt uterum är det viktigt att först ha en plan för hur man tänker använda uterummet. Vårt isolerglassystem Twin som vi erbjuder för vinterträdgård är:

  • Twin Light – Vår & Höst
  • Twin – Vinter
  • Twin+ – Vinter+

 

Share