Skicka offertförfrågan

Uterum för nybyggnation | Ett klockrent komplement

Ett smakfullt uterum med limträsstomme, kanalplasttak samt vitlackerade Solo enkelglaspartier.

uterum pulpet limträstomme med vita skjutpartier kjell wikander i ekägen

Klassiskt uterum i vit kulör

Ett klassiskt uterum med stilren design, utmärkt passform samt väl uppmonterat av vår kunniga återförsäljare Byggservice Kjell Wikander i Ekängen AB. Byggservice Kjell Wikander håller till i Linköpingsområdet med omnejd och hjälper sina kunder med unika helhetslösningar som passar dig som kund. Detta uterum består av stilrena enkelglaspartier ur vårt prisvärda Solo enkelglasystem samt en måttanpassad limträstomme med kanalplasttak.

Share

Snickarglädje och skjutpartier blir dubbel glädje

Smarta lösningar ger mer glädje! Här har man valt all inte gå in och röra i den fina snickarglädjen som klär den gamla verandan. Istället har man utformat en inglasning som skjuts samt livas från insidan. Smakfullt och praktiskt.

Skräddarsy din uterumsdröm, använd 3D-verktyget:
Uterumsguiden 3D-verktyg >>

solo glaspartier veranda inglasning

Gammalt blir nytt med smart inglasning

Genom att glasa in verandan på det här sättet kan du njuta av säsongen en längre tid och stänger effektivt ute blåst och regn. Inglasningen är ur vårt enkelglasystem Solo som på ett stilfullt sätt livas både vertikalt i delningarna, men även horisontellt med med tvärgående spröjs. Solo Sommarträdgård är ett flexibelt glassystem som kan anpassas till det oändliga.

Uterum får unik look med enkla medel

Ibland är det bäst att bara hålla det enkelt. Med den här typen av inglasning kombinerar man gammalt och nytt på ett oerhört smakfullt sätt. Man behåller och förädlar gammal arkitektur och moderniserar med respekt och omtanke. Har du frågor om inglasningar? Kontakta oss!

Share

Uterum & skärmtak i harmoni

Låt dig inspireras av en härlig miljö man har skapat med enkla medel och måttanpassat uterum och skärmtak. Läs om vårt snygga Solo enkelglassystem, limträstomme och smarta spotlightsystem.

expodul-uterum_pulpet-skarmtak_fagerslatt

Uterum - En länk till naturen

Ett extra rum att umgås på. Kunden ville åt ett extra rum för allt ifrån fika stunder med vänner till en skön plats att kolla fotbollsmatchen på, även faktiskt som sovplats under några få riktigt varma dagar. Samtidigt kommer man närmare naturen vilket extra avkoppling.

expodul-uterum_pulpet-skarmtak_fagerslatt

Måttanpassade uterum

Expoduls uterum byggs måttanpassat efter familjens förutsättningar vilket också gjorde det möjligt att bygga detta fina uterum. De berättar om hur denna yta mest användes som passage tidigare, vilket känns ganska dystert. Nu står där både uterum och tillräckligt med plats för att ta sig runt till baksidan.

expodul-uterum_pulpet-skarmtak_fagerslatt

Bygg uterum på ditt sätt

Smart och genomtänkt har kunden maximerat ytan av sin trädgård. Uterummet är placerad på gaveln av huset och de har istället valt att bygga ett skärmtak över den befintliga uteplatsen. En mycket god lösning där man samtidigt får en trivsam miljö att umgås på. Har du funderingar kring uterum? Hör av dig till oss så berättar vi allt du behöver veta!

expodul-uterum_pulpet-skarmtak_fagerslatt

Skärmtak ger mysig utemiljö

Heltäckande plåttak till sitt skärmtak för att slippa direktsolen in i vardagsrummet samt att det skapar en mer ombonad känsla. Man förlängde vardagsrummet ut i trädgården på ett oerhört smakfullt sätt, märk väl den diskreta spotlight-installationen i takstolarna.

expodul-uterum_pulpet-skarmtak_fagerslatt

Inspireras i uterum

Uterum med god smak av inredning och dekoration. Såväl uteplatsen som uterummet upplevs väldigt mysig och levande på något vis. Man trivs bland chilliplantor, ljusa färger och stilrena Solo enkelglaspartier.

Share

Stilrent uterum | Solo enkelglassystem

Men enkla medel kan det bli såhär bra! Limträstomme med förängd bärlina, mattsvarta Solo enkelglaspartier samt kanalplasttak.

xpodu_uterum_locab_pulpet_twin

Snyggt uterumsbygge av återförsäljare

Detta blev ju så bra! Ett uterum utan konster och krusiduller utan endast stilrena raka linjer, snygga mattsvarta glaspartier och vitmålad limträstomme. Bra jobb utfört av vår återförsäljare i Nässjö-området, Byggnadsfirman Lundberg & Carlsson.

xpodu_uterum_locab_pulpet_twin

Glasparti med vädringsfunktion

Genom att välja smarta funktioner till glaspartier får man många fördelar i längden. Till våra fasta glaspartier ur systemen Solo (Sommar) och Twin (Vår&Höst,Vinter) kan man välja till vädringsluckor. Så på varma dagar kan man enkelt vädra ur rummet utan att behöva öppna skjutdörrarna.

Share

Uterum spröjs | En skräddarsydd dröm

Ett charmigt uterum med klassisk faluröd limträstomme samt spröjsade sommarglas-partier.

expodu_uterum_valmattak_sprojs_solo_aterforsaljare_satrex

Uterum med valmat tak

med hjälp av skickliga återförsäljare får du som kund hjälp att montera uterummen. Detta uterum kommer ifrån en kund hos Sartex AB.

expodu_uterum_valmattak_sprojs_solo_aterforsaljare_satrex

Uterum med svensk design

Fördelen med ett uterum från oss är att du enkelt kan utforma rummet så att det passar ditt hem. Ofta ökar värdet på din villa om man tänker till lite extra när man väl bygger för att sen få ett mer enhetligt resultat. Eftersom att vi arbetar med måttanpassade lösningar klarar vi av att tillverka efter dina mått.

Share

Uterum med vacker utsikt

Uterum med sadeltakstomme och enkelglaspartier.

expodul_uterum_sadeltak_vg15-17

Uterum med sadeltak för sommarsäsong

En perfekt plats att njuta av kvällsolen, morgonkaffet eller när helst andan faller in. Rummet blir en härlig förlängning av hemmet samtidigt som det är en stabil konstuktion av god kvalité. Stommen är tillverkad av limträ och skjutpartierna är utav systemet Expo VG15/17.

expodul_uterum_sadeltak_vg15-17

Smarta inglasningar för de bästa lösningarna

För att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för dig som kund har vi under många år jobbat igenom ett system för att skapa måttanpassade produkter för uterum. Våra uterum kan utformas på oräkneliga sätt och därför kan du tillsammans med oss skapa ett helt unikt rum efter dina förutsättningar. Välj storlek på stomme och välj sedan säsong och inglasning därefter, Testa själv!

Share

Uterum med modern design

Uterum med obruten takstomme samt svarta korsspröjsade enkelglaspartier. Snyggt och tidsenligt.

uterum pulpettak limträstomme svarta glaspartier

Inglasning med korsspröjs

Vi arbetar med egna måttanpassade system vilket tillåter en stor utsträckning av valmöjligheter när det kommer till våra inglasningar. Vi kan tex. tillverka glaspartier med spröjs på valfri höjd samt i grått, vitt eller svart utförande utan extra kostnad. Andra RAL-kulörer offereras efter önskemål.

uterum pulpettak limträstomme svarta glaspartier

Rum för livskvalité - I kontakt med naturen

Måttanpassade glaspartier i fast och skjutbart utförande tillverkade i vår fabrik i lilla orten Forserum utanför Jönköping. Detta enkelglassystem är ett väl genomarbetet inglasnings-system framtaget med hög flexibilitet samt med många år i ryggen.

uterum pulpettak limträstomme svarta glaspartier

Uterum som andas nutid

Perfekt tidsenligt uterum med smäckra svarta glaspartier med korsspröjs. Vem trodde att ett uterum med stil likt New York skulle bli såhär bra. Bra val tycker vi!

Rita ditt uterum med vårt 3D-verktyg!

Share

Uterum, Poolhus och överbyggnad

Vår unika limträstomme skapad som överbyggnad. Smart konstruktion med måna användningsområden.

uterum överbyggnad poolhus

Prisvärt Poolhus med smart konstruktion.

En prisvärd överbyggnad för poolområde, uteservering eller fest lokal. En konstruktion helt utan mittstolpar mitt i uterummet vilket skapar en otrolig rymd.

uterum överbyggnad poolhus glaspartier

Poolhuset med få begränsningar

Här kan du skapa ett helt unikt rum för större sällskap, eller en större pool. Med klassisk sadeltakstomme passar uterummet klockrent in i vår Svenska arkitektur.

uterum överbyggnad poolhus glaspartier

Poolhuset är utrustat med Sommar-glaspartier

Hela överbyggnaden är optimerad med vårt Sommarträdgård Solo skjutdörrssystem i standardmått. Detta resulterar i att du som kund får ett otroligt bra pris samtidigt som du får välja mellan kulörerna vit, svart och natur helt kostnadsfritt.

uterum överbyggnad poolhus glaspartier

Sätt din egen prägel på uterummet

Du väljer själv vad du vill använda överbyggnaden till. Skapa en plats för vänner och familj att ha middagar, bröllopsfester, stundentfester eller varför inte pool med lounge-område.

Share

Måttanpassad inglasning i kundens stomme.

Måttanpassade Solo enkelglaspartier med spröjs till kundens egenbyggda stomme.

uterum sadeltak inglasning sommar

Bygg uterum med måttanpassad inglasning

För nå bästa möjliga resultat när du bygger uterum och väljer att bygga uterummets stomme på egen hand är att köpa inglasningen måttanpassad. Då mäter du befintliga karmöppningar och begär offert, så tillverkas dina glaspartier i vår fabrik helt efter dina mått.

uterum sadeltak inglasning sommar

Ett hållbart uterum, så gör du!

Självklart vill man att sitt uterum ska stå åren igenom men ett uterum kräver också kontinuerligt underhåll. Det första man ska tänka på redan vid resningen av uterummet är att alla stolpar har ett ordentligt fuktskydd. Vi rekommenderar att man förser stolpändarna med olja och även limmar medskickad plastbricka mot stolpens ände. Detta ökar livslängden samt undviker fuktskador.

uterum sadeltak inglasning sommar

Inglasning för uterum

Kombinera skjutbara och fasta måttanpassade glaspartier till ditt uterum. Lägg till spröjs och delningsprofiler för att skapa ett enhetligt uttryck ihop med befintlig villa.

Share

Uterum i förlängd balkong

Inglasat uterum med fast glasbröstning, byggd på breddad balkonggrund.

uterum balkonginglasning sommar

Bygg ut balkongen med inglasning

Allas förutsättningar för att bygga uterum ser olika ut. Den här kunden valde att bygga ut sin befintliga balkong och sätta inglasning. Det system som används här är vårt Solo enkelglasystem för sommar-säsong.

uterum balkonginglasning sommar

En smart tillbyggnad

Genom att bygga ut balkongen på detta sätt får man genast massor med plats för släkt och vänner. Det som fortfarande gör att rummet känns som ett uterum är våra smarta bröstningspartier som består av ett fast glasparti i botten med ett monterat skjutfönsterparti ovanpå. Detta för att kunden fortfarande ska kunna njuta av sin utsikt och man behåller den inglasade känslan.

uterum balkonginglasning sommar

Ett uterum att trivas i

Med spotlights i taket och en personlig touch blir uterummet snabbt hemmets bästa rum!

Share